Gert Jan van der Pol, dirigent

De in Ede geboren dirigent Gert Jan van der Pol studeerde Muziekwetenschap aan de universiteit van Utrecht, en Schoolmuziek aan het conservatorium van Arnhem. Hij begon al op zeer jonge leeftijd met dirigeren en volgde lessen bij bekende Nederlandse koordirigenten zoals Jan Boogaards en Hans van den Hombergh. Uiteindelijk studeerde hij Koordirectie bij Joop Schets. 


Van der Pol is muziekleraar en koordirigent aan de Stichtse Vrije School en aan de Tobiasschool in Zeist. (vrije school voor speciaal onderwijs) Sinds 1997 dirigeert Gert Jan van der Pol de C.O.V. Sursum Corda uit Lunteren. Daarnaast was hij vele jaren dirigent van de COV Arnhem.


Van der Pol voerde bijna alle grote en bekende koorwerken uit, maar schuwt ook het minder bekende of moderne repertoire niet, zoals de Requiems van Duruflé , Rutter en Jenkins of de Berliner Messe van Arvo Pärt. Maar ook grote werken als Saul, Samson, Jephta en Esther van Handel. 


In 2013 voerde Gert Jan ‘A child of our time’ van Michael Tippet ter gelegenheid van de 75- jarige herdenking van de Kristallnacht. Met het uit vrienden bestaande kamerkoor ‘Voix de Landat’ en het orkest ‘Orchestre de Landat’ geeft van der Pol jaarlijks een concert in de Franse Ardennen, waarbij composities uit alle stijlperiodes te horen zijn.

Ans van Scherrenburg, Repetitor

Onze vaste repetitor is pianiste Ans van Scherrenburg. Ans is sinds 1992 aan ons koor verbonden.